VIV TÜRKİYE FUARI ZİYARETÇİLERİNE 10.KEZ KAPILARINI AÇTI



VIV TÜRKİYE FUARI ZİYARETÇİLERİNE 10.KEZ KAPILARINI AÇTI

Fuarın açılış konuşmalarını T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Başkanımız M. Ülkü Karakuş, Veteriner Sağlık Ürünleri Sanayicileri Derneği ( VİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Bayhan, Bilimsel Tavukçuluk Derneği (WPSA) Türkiye Şubesi Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay, BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, YUMBİR Başkanı İbrahim Afyon ile ETBİR Başkanı Ahmet Yücesan gerçekleştirdi. 

Başkanımız yaptığı konuşmada fuarın önemine vurgu yaparak; “Bu fuarı hocalarımızın emekleriyle layık olduğu yere getiren girişimci güç, yani özel sektör gücüdür. Devletimiz öncülük görevini  göstermiş, daha sonra çekilmek suretiyle sahayı özel sektöre bırakmıştır ve özel sektör de işinin hakkını vermektedir” demiştir.

Ülkemizin konumumun önemine vurgu yapan Başkanımız sözlerine: 

“Geleneksel İpek Yolu’un göbeğindeki Türkiye, pandemi ile birlikte dünyadaki merkez konumunu daha da güçlendirmiştir. Doğudan Batıya, Çin’den Avrupa’ya, Kuzeyden Güneye, Kazakistan, Ukrayna ve Rusya’dan Türkiye vasıtasıyla Orta Doğu ve Afrika ülkelerine oluşturulan gıda zincirinde ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Dolayısıyla Türkiye’yi son altı yıldır her tarafta “Merkez Türkiye” mottosuyla işliyoruz. Bu Merkez Türkiye sözünü herkesin kullanmasını öneriyorum.” Şeklinde devam etmiştir.

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile ilgili olarak ise görüşlerini;

“Paris iklim anlaşması ile gelişmiş ülkeler statüsünde bulunan Türkiye’nin 60 milyar Euro civarında bir fona ihtiyaç duyacağı söylenmektedir. Buna imza atarak büyük yük alıyoruz. Eğer yarın da bugün gibi yaşayacaksak bu 60 milyar Euro’muza  yazık olacak. Kişisel olarak gündelik tüketimimizi disipline etmek suretiyle bu sürece katkıda bulunabiliriz.  İklim krizi denen şeyin etkilerini dünyanın en sıcak günü olmasıyla dün bir kez daha yaşadık” şeklinde ifade etmiştir.

Konuşmasının sonunda Başkanımız, bu fuarın başarısında emeği geçenlere teşekkür etmiştir. Açılış töreni kurdele kesiminin ardından son bulmuştur.