KİL MİNERALLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİMİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK



KİL MİNERALLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİMİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Kil ve kil benzeri minerallerin yem sanayiinde kullanımlarına ilişkin eğitimimiz 25.09.2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Yem sanayicileri, sivil toplum kuruluşları, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri ve akademisyenlerin katıldığı eğitimde bentonit, sepiyolit, zeolit, vb. minerallerin hayvan beslemede kullanımı ve etkileri ele alınmıştır.

Başkanımız M. Ülkü Karakuş açılış konuşmasında; Ülke gelişiminin sağlanmasında doğal kaynaklar, emek, sermaye ve girişimci güç unsurlarının doğru kullanımı ve yönlendirilmesinin önem arz ettiğini, bu nedenle doğal kaynaklar içerisinde yer alan kil ve benzeri minerallerin de etkin şekilde değerlendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirtmiştir. Sayın Karakuş konuşmasının devamında, entansif hayvancılığın artması ile karma yem tüketiminin de arttığını ve bu sayede karma yem sanayisinin giderek büyüyüp geliştiğini; sektörde kaliteye ve teknolojiye önem veren firmaların faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü ve sektörün ilerlemesinde önemli katkısı olduğunu ifade etmiştir. Ülkemizde kil ve benzeri mineraller açısından zengin kaynakların bulunması nedeniyle, bu tür hammaddelerin değerlendirilmesinin hem ülkemiz hem de sektörümüzün menfaatine olacağını vurgulamış ve katılımcılara katkılarından dolayı teşekkürlerini sunmuştur.

Açılış konuşmasının ardından, sepiyolit, bentonit ve zeolitin yemlerde kullanımı ve avantajları konusunda ülkemizde de gerçekleştirilen bilimsel araştırmaların test sonuçlarına dayalı sunumlar gerçekleştirilmiştir.