TÜRKİYEMBİR İFTAR YEMEĞİNDE PAYDAŞLAR BİR ARAYA GELDİ



TÜRKİYEMBİR İFTAR YEMEĞİNDE PAYDAŞLAR BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nce düzenlenen iftar yemeğinde tarım sektörünün temsilcileri bir araya gelmişlerdir. İftar yemeğine, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Gıda ve Kontrol Genel Müdür V. Mümtaz Sinan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ergin Dursun yanında Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev alan Genel Müdür Yarımcıları, Müdürler, Daire Başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Birliğimiz Yönetim Kurulu Üyeleri, özel sektör temsilcileri ve sektörümüze emeği geçenler katılmıştır.

Bitkisel üretim, hayvansal üretim ve gıda konusunda faaliyetlerde bulunan kamu ve özel sektör temsilcilerinin buluştuğu iftar yemeğinde Başkanımız M. Ülkü Karakuş mevcut durumu değerlendiren bir konuşma gerçekleştirmiştir. Başkanımız iftar davetine katılım sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında;

Türkiye’nin bu sene iyi yağış alması nedeniyle, buğday üretiminin 20 milyon ton üzerinde, arpa üretiminin ise 7 milyon ton seviyesinde, yağlı tohumlarda da rekolte artışlarının olacağı iyi bir hasat sezonunun beklendiğini söylemiştir.

Hayvancılığın sorunlarının çözülmeden yem sektörünün sorunlarının da çözülemeyeceğini, yem sektörünün gelişiminin hayvancılığın gelişimine bağlı olduğunu dile getirmiştir.

Kamu ve özel sektörün üst düzey temsilcilerinin katıldığı “Et, Süt, Yem kardeşliği” konulu bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda kırmızı et, süt ve yem piyasalarının birbirlerine olan etkileri ve sorunların detaylı olarak görüşüldüğünü ve bu toplantının belli aralıklarla tekrar edileceğini söylemiştir. İlgili tüm paydaşların bu toplantılara katılımı ve görüşleri doğrultusunda atılacak adımlarla sorunların üstesinden gelinebileceğine inandıklarını vurgulamıştır.